Ekströms - Vasaloppets äldsta sponsor

Vasaloppet är värdens största, längsta och äldsta skidlopp. Distansen är 90 kilometer och går mellan Berga By i Sälen och Mora i Dalarna. Det första Vasaloppet gick av stapeln 1922, för att påminna om Gustav Vasas flykt genom Dalarna 1521. Totalt anmälde sig 136 personer till det första loppet och sedan dess har över 1 miljon deltagare passerat målportalen i Mora.
Play Video

Blåbärssoppan - en riktig energipåfyllare

Ekströms är Vasaloppets äldsta sponsor och har sponsrat Vasaloppet med Blåbärssoppa sedan 1958. Vasaloppsåkare har sedan dess varje år kunnat stärka sig med energipåfyllaren Blåbärssoppa. Ekströms har dessutom haft sin logga på åkarnas nummerlappar i över 30 år. Under ett Vasalopp dricks det ca 50 000 liter Blåbärssoppa från Ekströms.

Energirik och bra för kroppen

Under ett Vasalopp gör kroppen av med närmare 8000 kcal, vilket motsvarar närmare fyra vanliga dagars energiintag. Att åka Vasaloppet är stor kraftansträngning och det kan även vara tufft för magen. Ekströms Blåbärssoppa passar utmärkt under Vasaloppet, eftersom soppan både ger energi och är lugnande för magen. Blåbär innehåller mycket antioxidanter som skyddar cellerna i kroppen och hjälper till att hålla oss friska. Antioxidanterna i blåbär är särskilt bra för synen och ny forskning tyder även på att blåbär kan hjälpa till att sänka kolesterolet.

Ett alternativ för alla

Ekströms goda Blåbärssoppa finns i flera olika varianter. Förutom vår klassiska drickfärdiga Blåbärssoppa som vi kallar Orginalet, så erbjuder även en drickfärdig Blåbärssoppa utan tillsatt socker. Den har en lägre kalorihalt och är sötad med sötningsmedel istället för socker. För varm Blåbärssoppa rekommenderar vi vår pulverbaserade soppa, som vispas ner i varmt vatten. I det pulverbaserade sortimentet finns även en osötad soppa, som varken innehåller tillsatt socker eller sötningsmedel.
Vasaloppet ekströms blåbärssoppa

Visste du att...

  • Kroppslängden minskar under ett Vasalopp. Diskarna i ryggraden trycks ihop och fotvalen trampas ner av påfrestningen. Under ett Vasalopp krymper åkarna sammanlagt 220 meter.
  • Varje åkare i genomsnitt går ner 3 kg under ett lopp, vilket innebär att det ”försvinner” ca 600 människor i ett Vasalopp.
  • Om alla deltagare under Vasaloppsveckan lägger ut sina skidor efter varandra i skidspåret, motsvarar det en sträcka på 12 mil.

Besök gärna www.vasaloppet.se om du vill veta mer om Vasaloppet.

Hela världens Blåbärssoppa

Det finns Vasalopp i USA, Japan och Kina och även på dessa lopp serveras Ekströms Blåbärssoppa. Många äventyrare har tagit med Ekströms Blåbärssoppa på sina expeditioner. Den har exempelvis cyklat jorden runt och bestigit Mount Everest.
Scroll to Top