Dessertboard med Ekströms mousse

Dessert board med mousse som dipp – så gör du

Gör din egen dessert board och sätt guldkant med Ekströms goda mousser och citronfromage. En dessert board är egentligen väldigt enkel att slänga ihop, men ser avancerad ut tack vare den smakfulla uppläggningen på fatet eller brickan. Du kan använda frukt, sötsaker eller salta snacks – oavsett vilket så funkar Ekströms mousse perfekt att dippa med. En enkel efterrätt som garanterat imponerar. Vispa, piffa, njut!

Tre enkla och goda recept på dessertboards

Är du på jakt efter en enkel och snabb efterrätt, men som samtidigt känns lyxig och vacker? Då kan en dessert board vara lösningen! Testa något av dessa tre enkla, vackra och riktigt goda recept på dessert boards, skapade med mousse-dipp från Ekströms som gemensam ingrediens. 

LYXIG FRUKTBRICKA MED MOUSSE
DESSERT BOARD MED MOUSSE
DIP BOARD MED TRE SORTERS MOUSSE

Så gör du en lyxig mousse i fyra enkla steg

Det behöver inte vara svårt att sätta guldkant på efterrätten. Ekströms torra desserter gör det enkelt för dig!

Såhär får du till en lyxigt krämig mousse till desserten, i fyra enkla steg.

1. Vispa ner påsarnas innehåll tillsammans med mjölk (se andel på förpackningen).
2. Låt stå ett par minuter och vispa sedan med elvisp i 1–3 minuter.
3. Fördela moussen i portionsskålar.
4. Låt stå i kylskåp 20–30 minuter.

Mousse med smak av choklad, hallon eller citron

Ekströms torra desserter finns i tre goda smaker: Choklad mousse med crisp, Hallonmousse och Citronfromage. Ekströms dessertmousser passar perfekt som dippa till din dessertboard. Oavsett om du väljer fräscha frukter eller söta godsaker på din bricka, så har vi garanterat en mousse som passar till dina tillbehör.

Desserter med mousse och fromage

Givetvis går Ekströms mousse och citronfromage att använda till många fler efterrätter än just dessert boards. Du kan till exempel lägga den i portionsskålar och toppa med lite riven choklad eller annan topping, du kan också använda både mousse och fromage som fyllning i tårtor. Den gula, rosa och bruna färgen blir vacker som lager eller topping på tårtan och smakar fantastiskt tillsammans med marängbotten såväl som sockerkaksbotten. 

Ha alltid en Ekströms mousse i skafferiet

Man vet aldrig när det vankas efterrätt! En spontanmiddag, en hemmakväll med plötsligt sötsug eller en lyxig fikastund – oavsett när så är det är aldrig fel att ha en Ekströms mousse i skafferiet, redo att rycka in och förgylla din stund.

Ekströms produkter i skafferiet
Scroll to Top